K3-GEKTE BARST LOS OP DUFFEL OOSTFEESTEN

Vooral K3 zorgde ervoor dat de Oostfeesten 9000 bezoekers trok.

IMG_7058.JPG
K3 hun eerste concert na de afscheidstournee. (c) UTOP Music

Vorige week sloot K3 hun afscheidstour af in de Lotto Arena in Antwerpen. Maar afgelopen zondag was het de eerste maal dat het trio het zonder de hulp van Kristel, Karen en Josje moest doen. 

Afgelopen weekend heeft de 16de editie van de Oostfeesten plaatsgevonden. Dit jaar ging het noodgedwongen door op Duffel-West, meer bepaald op de parking langs de Gustaaf Van der Lindenlaan. De reden was het K3-optreden. De organisatie verwachtte meer dan 6000 bezoekers. Ondanks de koele noordoostenwind en korte regenbuien, blijken ze achteraf dat getal zelfs te overstijgen.

XZent beet de spits af en opende om 14u de Oostfeesten met een knal. Hoe verder in hun set, hoe meer volk er rustig begon mee te dansen. Bij covers van De Kreuners – die ook van de streek zijn – ging dan ook iedereen los en zong uit volle borst mee. Daarna was het de buurt aan Dj Zina, een dertienjarig meisje dat zowel jong als oud moest opwarmen voor de komst van K3. Voor het trio waren er heel wat fans afgezakt naar Duffel-West. Jong of oud; moslim of katholiek, iedereen wou een glimp opvangen van het bekende trio.

K3-GEKTE

IMG_6874.JPG
V.l.n.r.: Prisca Dée en Mieke Giminezkomen stiekem ook voor K3. (c) UTOP Music

Mieke Giminez (51) uit Duffel en haar vriendin Prisca Dée (48) komen al enkele jaren naar de Oostfeesten, maar dit jaar konden ze het zeker niet missen. “Het maakt denk ik niet uit hoe oud je precies bent, wij willen gewoon die meisjes eens aan het werk zien. Ze doen dat gewoon heel goed. De regen schrikt ons ook niet af. Met een paraplu bij de hand en een lekker zomers drankje, vergeten we dat het zo wisselvallig is,” zegt de buurtbewoonster.

IMG_6881.JPG
V.l.n.r.: Fatima – & Samila Oulhag en Farida Zargouli wachten tot hun kindjes klaar zijn met spelen. (c) UTOP Music

Wat verderop stonden Farida Zarogali (36), Fatima (41) en Samira (29) Oulhag te kijken naar hun spelende kinderen. “Ik en Farida zijn van de streek, en komen graag eens afgezakt naar de Oostfeesten. Vorig jaar was het wel wat zonniger, maar het optreden van K3 heeft ons vooral overtuigd om toch even langs te komen met de kinderen,” zei Fatima Oulhag.

K3 bracht een mix van de goede oude klassiekers en hun nieuwe hits. Het was getrek en geduw aan het podium om toch maar op de eerste rij te kunnen staan. Het werd zelfs zo erg dat de organisatie moest oproepen tot rust bij de bezoekers. K3 liet zelf wel weten zich goed geamuseerd te hebben en het trio kijkt al uit naar het volgende optreden. Na hun set barstte de gekte pas echt los. De ene na de andere fan wou op de foto of probeerde toch maar een glimp op te vangen van hun idool.

IMG_6905.JPG
V.l.n.r.: Kato Tielemans en Laure Boesmans maakten zich op voor K3! (c) UTOP Music

De tieners Kato Tielemans (17) en Laure Boesmans (16) kwamen met de Chiro van Duffel-West mee, om het eerste solo-optreden van K3 te vieren. “Wij zijn de grootste K3-fans. We zijn ermee opgegroeid, dus dat blijft altijd leuk om even mee te zingen met de grote hits. We hebben er echt van genoten,” zei Kato. “We blijven hier nog enkele uren, want we zouden nog graag eens volledig losgaan op de DJ-sets van vanavond.”

IMG_6887.JPG
Jasper Verlinde uit Duffel. (c) UTOP Music

Jasper Verlinden (18) uit Duffel kwam met zijn vrienden van Chiro Duffel-Oost. Zij kwamen niet voor de K3-gekte. “Wij komen vooral voor de sfeer. Goede muziek, een vettige hamburger en een zomers drankje. Wat moeten we nog meer hebben?”

Niels Destadsbader 

IMG_7256.JPG
Niels Destadbader mocht de voormiddag afsluiten. (c) UTOP Music

Ook al was er heel wat volk voor K3, toch bleven er heel wat mensen ook meegenieten van het optreden van Niels Destadsbader. Naast enkele covers, bracht hij ook zelfgeschreven nummers, waaronder zijn hit ‘Hey Pa’.

IMG_7237
Xana, Zenke, Liese en Louise zijn superfans van Niels Destadsbader. (c) UTOP Music

Heel wat tieners konden hun hormonen nauwelijks bedwingen voor de zanger. Liese Vervaele (15), Xana Raats (15), Zenke Geirnaert (14), Louise Pooter (14) en Rani Delmeire (14) kwamen om van Niels Destadsbader te genieten. “Daarom staan wij ook een beetje hoger, hier hebben we een goed zicht en kunnen we genieten van zijn danspasjes op afstand. Hopelijk kunnen we straks nog op de foto met hem,” zeiden de vriendinnen in koor.

Niet veel later wierp de zanger een knuffel het publiek in. Het meisje dat het ving was de Nederlandse Naomi en mocht daarom het podium op en zo een ode aan haar in ontvangst nemen.

Na het optreden nam hij nog even ruim de tijd om ook de andere fans te begroeten.

IMG_7361.JPG
Niels Destadsbader neemt ruim de tijd om slefies te nemen. (c) UTOP Music

DJ-SETS

De avond werd afgesloten met enkele DJ-sets van Dj Jelle, 2Empress en Dj Mighty Morph. Met 2Empress haalde de organisatie nog een grote naam binnen. Het zijn twee meiden, die bij het grote publiek bekend zijn van ‘The Sky Is The Limit’.

IMG_7351.JPG
Dj Jelle op de Oostfeesten. (c) UTOP Music

De mede-organisator Dirk Broes was heel tevreden met de opkomst en het resultaat van deze editie. “Het is altijd leuk als je zo’n goed programma hebt met K3 en Niels Destadsbader. Er was ook heel veel volk en het is over het algemeen droog gebleven. Alles is ook vlekkeloos zonder enig incident verlopen. Dus ik ben een tevreden organisator.”

Ook sprak UTOP Music met enkele van de artiesten van de Oostfeesten. Dat zie je in onze aftermovie.

Voor meer filmpjes kan je terecht op ons:
Youtube-kanaal
Dailymotion-kanaal 
Abonneren mag ook!

Voor meer van onze live-verslaggeving kan HIER terecht.

Ook extra foto’s over het evenement vind je binnenkort op de site in een speciale fotoreportage.

Eén reactie

Plaats een reactie